Kumlama Nedir, Nasıl Yapılır?

Asal Metal

Kumlama Nedir, Nasıl Yapılır?

10 Eylül 2018

Kumlama Nedir, Nasıl Yapılır?

                Çelik veya metal zeminler üzerinde kumlama işlemi yapılmaktadır. Kumlama kuma benzemeyen taneciklerin yıpratıcı etkisinden faydalanmayı ifade etmektedir. Kumlama işleminde yüksek basınç ile birlikte kuma benzeyen cisimler hedefe doğru püskürtülür. Yüksek basınç ile zemine çarpan kum taneleri çarptıkları yeri yıpratırlar. Peki bu ne işe yarar?

                Pas tutmuş alanlardaki pas tabakasının ortadan kaldırılmasında kumlama hızlı uygulanabilen bir tekniktir. Ayrıca yüzeydeki çapakların veya farklı etmenlerin ortadan süpürülerek kaldırılması mümkünse yine kullanılabilir. Boyanın sıyrılmasında ise yine kumlama oldukça pratik bir teknik olarak dikkat çekmektedir. Bu işi yaparken güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini ve doğru ekipmanların kullanılması gerektiği unutulmamalıdır. Daha fazla bilgi almak için bizi arayabilirsiniz. 

 

Asal Metal Firması; yüzey işlem alanında uzmanlaşmış bir kurumdur. Ana uzmanlık alanları; kumlama, vibrasyon ve shot peeningdir.

Üretim alanı; kumlama makineleri, vibrasyon makineleridir. Ayrıca bunlarda kullanılan sarf malzemelerinin imal ve ithalatını yapmaktadır.

İletişim Bilgileri

Asal Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Eskoop Sanayi Sitesi C6 Blok No:345 İkitelli / İST Telefon: +90 (212) 549 81 90 E-Posta: info@asalmetal.com