Kumlama Makinası

Asal Metal

Kumlama Makinası

17 Ocak 2018
Kumlama Makinesi
 
Metallerin yüzeyleri bir süre sonrasında başta kir ve yağ olmak üzere farklı sorunlar ile karşı karşıya kalmaktadır. Bunların etkili şekilde temizlenmesi adına kumlama işleminden yararlanılmaktadır. Günümüzde pek çok farklı sektör içerisinde bu işlemden faydalanılmaktadır. Metal yüzeyin özel bir kum ile temizlenmesinden sonra yüzey hava almadan boyanmalıdır. Aksi halde oldukça hassas bir hale gelmiş olan metal tekrardan paslanmaya başlayacaktır. Kumlama işleminin etkili şekilde yapılabilmesi adına özel makineler kullanılmaktadır. Kumlama makinesi olarak adlandırılan bu aletler, işlemin yapılacağı alana bağlı olarak farklı şekillerde hazırlanmaktadır. Kumlama kazanları; büyük konstrüksiyonların ve tersanelerdeki gemilerin kumlama işlemlerinde kullanılması adına ideal makineler olarak bilinmektedir. 
 

Kumlama kabinleri ise genel olarak orta boylardaki parçaların kumlanması adına kullanılmaktadır. Bu kumlama makinesi çeşitleri gerek özel ve hassas parçaların gerekse karmaşık ve grift parçaların etkili şekilde kullanılması adına kumlama kabinleri ideal seçim olacaktır. Bunların yanı sıra saç profil kumlama makinesi, askılı kumlama makinesi ve tamburlu kumlama makinesi de yine sizlere sunmakta olduğumuz kumlama makineleri arasındaki yerini almış durumda. Bu aşamada yapılması gereken en önemli şey, hangi tarzda metal ürünler için kumlama işleminin yapılacağının belirlenmesidir. Her bir makinenin kumlama yapacağı alan birbirinden farklı olduğu için yanlış makine seçimi yapıldığı zamane yazık ki metal yüzeylerin tamamı kumlanmayacak; bu durum ardından yapılacak olan boyama işleminde ve metalin koruma durumunda kendini gösterecektir.

 

 
 

Asal Metal Firması; yüzey işlem alanında uzmanlaşmış bir kurumdur. Ana uzmanlık alanları; kumlama, vibrasyon ve shot peeningdir.

Üretim alanı; kumlama makineleri, vibrasyon makineleridir. Ayrıca bunlarda kullanılan sarf malzemelerinin imal ve ithalatını yapmaktadır.

İletişim Bilgileri

Asal Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Eskoop Sanayi Sitesi C6 Blok No:345 İkitelli / İST Telefon: +90 (212) 549 81 90 E-Posta: info@asalmetal.com